Wingman is een Nederlands condoommerk ontworpen door een TU-student. Grafisch ontwerp en online marketing voor Wingman was een vaste taak en daaronder viel het redesign van de website in 2015.

wingman condoms webdesign

wingman condoms webdesign 2

WEB-, GRAFISCH DESIGN EN ONLINE MARKETING

 

Wingman is een product met een iF Design Award en een opvallende huisstijl. Als vaste visueel vormgever heb ik de verpakkingen en campagnes vorm mogen geven. Daarnaast beheerde ik de social media en verzorgde content voor website. In 2015 heb ik een redesign gemaakt voor de website welke vervolgens met Magento als CMS voor de webshop is gebouwd.

Packaging

Opvallen in het rek met een strak design was de missie. Geen poespas, een strakke rode verpakking met een matte afwerking geeft het doosje een stoere en hippe look.

Daarnaast is er goed over nagedacht over efficient verpakken. Zo is er geen extra plastic om de doosjes nodig door een speciale sluiting. De 12 stuks doosjes passen zo door de brievenbus en passen alle verpakkingen in dezelfde grote transportdozen.

Visual design

Naast de verpakkingen waren er ook huisstijl elementen, van visitekaartjes tot banners. En promotioneel drukwerk zoals flyers of promotieverpakkingen.

Voor de website en social media ook de productfotografie en bewerking. Eenvoudige video’s zoals voor hoe het werkt of een win-actie. Occasional de visuals voor campagnes met Dance4life, Kruitvat en Etos met o.a. Katja Schuurman en Victoria Koblenko.

Website & Online Marketing

Na het opnieuw vormgeven van de website bleef onderhoudt een vast item: een nieuwe banner, een nieuw product, nieuwe content. Samen met online marketing bureaus werden strategie├źn bedacht voor optimalisatie (SEO)  die ik doorvoerde in de site.

Daarnaast Social Media bijhouden, campagnes en acties bedenken en uitvoeren. Dit vergt meer creativiteit dan je zou denken!

“Oog voor design in een branche waar dat niet standaard is maakt Wingman een opvallende speler.”